Genel | 11 Ocak 2014 | Yorum yok | Paylaş: Facebook - Twitter
Yaşamınız boyunca kaç kez diyet yaptınız? Kaç kez koşuya başladınız, spor salonuna yazıldınız? Neden kilo verseniz dahi tekrar alıyorsunuz? Önerilen diyet programları, kilo sorununa daha çok geçici çözümler getirir. Yaşam koşullarınıza zorla uydurmaya çalıştığınız her tür aktivite geçici çözümdür.
Sürekli bu döngü içinde olmak, kişinin kendisiyle barışık olmasını da engeller. Günümüz şehir koşulları, zaman, para gibi unsurları da eklersek yoganın en kolay ve sağlıklı yol olduğu ortaya çıkar. Neden? Çünkü temel bir yoga eğitimini aldıktan sonra size gereken yalnızca, bir yoga minderi olacaktır. İster tatilde, ister işte, isterseniz evinizde yaratabileceğiniz küçük zaman dilimlerinde yapacağınız yoga çalışması sizi yaşamınız boyunca, bedenen ve zihnen formda tutmaya yetecektir.
Burada bahsedilen, doğru bir yoga çalışmasıdır. Bunun ölçüsü ise şu olmalıdır: Çalışma sırasında bedeniniz, nefesiniz ve zihniniz ayrı ayrı çalıştırılmalıdır. Dolayısı ile bunlardan sadece biri veya ikisi ile yapılan çalışmalar konumuz dışıdır.
Yoga ile yaşamınızda farklılık yaratıp ve sağlıklı zayıflayabilirsiniz. Yoga, geleneksel zayıflama tekniklerine farklı bir alternatiftir. Kilo sorununa neden olan sebepleri ortadan kaldıracak yöntemler sunar.
Bu ne anlama gelir?
Yoga öncelikle, nedensiz yeme isteğini ortadan kaldırır.
Düşünün; bir kişinin aç olmadığı halde yemek yeme isteğinin oluşması neden olabilir?
Canı sıkılınca, mutsuz olunca, oyalanmak için kişi neden yemek yemeyi seçer?
Kişi, tatmin olma ihtiyacını, sürekli beslenerek gidermeye çalışıyorsa kilo alması kaçınılmazdır.
Yoga, geleneksel bir zayıflama biçimi ya da spor değildir.
Yoga kişinin bedensel, ruhsal ve zihinsel değişimini sağlayan bir çalışma sistemidir, dolayısı ile düzenli ve sürekli yoga yapan bir kişi kilo sorununun özünü keşfedecek hem ruhsal hem de bedensel olarak kendisini hazır ve rahatlamış hissedecektir.
Yoga zamanla, kişinin içten dışa değişimini sağlar. Yoga zihnimizi berraklaştırdığından, kişi doğru zamanda, doğru şeyi yapma gücünü kendinde bulur; dolayısıyla aşırı yeme dürtüsünden uzaklaşır, sağlıklı beslenmeyi seçer.